Greek Natural Products

Αλοη Βερα Barbadensis

Αλόη Βέρα Barbadensis

H ενυδατική μαλακτική ικανότητά της είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο χαρακτηριστικό της. Είναι επίσης γνωστή για τις επουλωτικές, καταπραϋντικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Η aloe vera διεισδύει στο δέρμα, παρέχοντας υγρασία απευθείας στον ιστό. Βοηθά στη μείωση φλεγμονών και έχει μια ελαφρώς χαλαρωτική επίδραση στο δέρμα, καθιστώντας τη ευεργετική για τις ευαίσθητες, ηλιοκαμένες και εκτεθειμένες στον ήλιο επιδερμίδες. Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται ως μια σπιτική θεραπεία για εγκαύματα και φέρεται να παρέχει γρήγορη ανακούφιση από τη φαγούρα και το κάψιμο.

Eλαιο Aρνικας

Arnica

Το έλαιο άρνικας θεωρείται ευεργετικό για τους μυϊκούς πόνους καθώς και για το πρήξιμο. Χρησιμοποιείται ως λάδι για μασάζ ιδιαίτερα για τους αθλητικούς τραυματισμούς και τον πόνο στους μυς, καθώς είναι γνωστό ότι βοηθάει στη μείωση των μωλώπων, των τραβηγμάτων και του πρηξίματος που οφείλεται σε κατάγματα και στη χαλάρωση των μυών. Κατάλληλο και για την καταπράυνση της φαγούρας που προκαλείται από τσιμπήματα.

Γλυκερινη

 Γλυκερίνη

Αυτό το πλούσιο υγραντικό, μαλακτικό και λιπαντικό εξάγεται φυσικά από φυτικά έλαια. Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι μη ερεθιστικό, καταπραϋντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Χρησιμοποιείται σε ενυδατικές κρέμες, λόγω της δυνατότητας της να δεσμεύει και να απορροφά το νερό από τον αέρα. Η γλυκερίνη βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του και, επίσης, βελτιώνει την ιδιότητα της κρέμας και της λοσιόν να απλώνεται στο δέρμα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο είναι αρωματικός, αειθαλής θάμνος ο οποίος ανήκει στο γένος Ροσμαρίνος. Η λατινική ονομασία του φυτού Rosmarinus σημαίνει δροσιά της θάλασσας και είναι σύνθετη από τις λέξεις ros (δροσιά) και marinus (θαλάσσιος), γιατί πιστευόταν ότι το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πότισμα, αρκούμενο μόνο στην υγρασία που έρχεται από τη θάλασσα. Γνωστό φυτό στην αρχαιότητα όταν οι Αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και γιορτές, σε στολισμούς κτηρίων και ναών. Από τους βλαστούς εξάγεται αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και στη σαπωνοποιία. Το δενδρολίβανο έχει επίσης τονωτικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά. Το δεντρολίβανο είναι τονωτικό για όλους τους τύπους μαλλιών, βοηθά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης γιατί τονώνει τη ρίζα και καταπολεμά την λιπαρότητα. Είναι ευεργετικό στα κουρασμένα και πρησμένα ποδιά. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μασάζ για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, χαλαρώνει το σώμα, όπως επίσης και για αρωματισμό σαπουνιών. Λόγω της ήπιας αντισηπτικής του δράσης, προστατεύει την επιδερμίδα από μολύνσεις και μύκητες ενώ ταυτόχρονα την αφήνει λεία και απαλή. Το αιθέριο έλαιο τονώνει το πνεύμα, και βοηθά στην αντιμετώπιση της πνευματικής κούρασης.

Ελιχρυσος

Ελιχρυσος

Η ονομασία του προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ελίσσω (γυρίζω) και χρυσός. Έχει μια γλυκιά και φρουτώδη οσμή και είναι γνωστός για τις επανορθωτικές, αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του. Παρέχει άριστη βοήθεια στο δέρμα και είναι η τέλεια προσθήκη σε συνταγές φροντίδας του δέρματος για τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα, καθώς είναι ιδιαίτερα κατευναστικός και ηρεμιστικός. Ο ελίχρυσος που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας είναι κρητικός.

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ

Calendula

Τα αποτελέσματα που αποδίδονται στο εκχύλισμα της καλέντουλας είναι αντισηπτικά, επουλωτικά και καταπραϋντικά. Η καλέντουλα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, φλαβονοειδή, σαπωνίνες και λιπαρά οξέα. Το λάδι καλέντουλας είναι πολύ καλό ενυδατικό για ξηρό δέρμα και χρησιμοποιούταν παραδοσιακά για να επουλώσει δερματικά εξανθήματα και να καθαρίσει πληγές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε θεραπείες για τα μάτια. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ευεργετικά για τα καψίματα από τον ήλιο, για άλλα επιφανειακά εγκαύματα και για τα ταλαιπωρημένα χέρια, χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες. Χρησιμεύει ιδιαίτερα σε πρησμένους μύες ή μελανιές. Η αντιφλεγμονώδη δράση του βοηθάει να μειώσει το πρήξιμο από τραυματισμούς. Το λάδι βοηθάει στην ανακούφιση των ερεθισμών που προκαλούνται από πάνες, το οποίο μπορεί να είναι υπερβολικά ενοχλητικό για ένα βρέφος. Η αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση του λαδιού επιταχύνουν την επούλωση πληγών και μικρών κοψιμάτων. Το λάδι καλέντουλας μπορεί να κατευνάσει το έκζεμα και άλλα δερματικά προβλήματα, εφαρμόζοντας τοπικά. Η αντιμυκητιακή δράση του λαδιού καλέντουλας είναι επίσης εξαιρετικό για μύκητες των ποδιών. Έχει επίσης εξαιρετικές ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Ελαιο Λεβαντας

Ελαιο Λεβαντας

Η λεβάντα έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 2.500 χρόνια. Οι αρχαίοι Πέρσες, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι προσέθεταν τα λουλούδια στο νερό του μπάνιου τους, για να βοηθήσουν στο πλύσιμο και στον καθαρισμό του δέρματός τους. Στην πραγματικότητα, η λέξη "λεβάντα" προέρχεται από τη λατινική λέξη "lavare," που σημαίνει "πλένω". Το έλαιο λεβάντας έχει ένα γλυκό, λουλουδένιο και ελαφρώς ξυλώδες άρωμα και μία χημικά πολύπλοκη δομή με πάνω από 150 ενεργά συστατικά. Θεωρείται ένα έλαιο για όλες τις χρήσεις, στο οποίο αποδίδονται πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Είναι υποαλλεργική, αντιβακτηριακή, αναζωογονητική, χαλαρωτική, επουλωτική, τονωτική και διεγερτική. Επιπλέον, πιστεύεται ότι έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες και βοηθάει στο να απαλύνει τα τσιμπήματα εντόμων και τη φαγούρα στο δέρμα. Το έλαιο λεβάντας λειτουργεί καλά σε όλους τους τύπους δέρματος και παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα, όταν χρησιμοποιείται για λιπαρό δέρμα, καθώς και για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών του δέρματος, όπως ακμή, εγκαύματα και έκζεμα. Το έλαιο λεβάντας θεωρείται ότι εξομαλύνει κάθε τύπο δέρματος και διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη και αναγέννηση. Βοηθά, επίσης, στη δημιουργία ιστών, η οποία είναι απαραίτητη στην επούλωση των πληγών, κοψιμάτων και εγκαυμάτων. Μπορεί να απαλύνει τον πόνο ή την ένταση των μυών, πόνο στις αρθρώσεις, διαστρέμματα και πόνους στην πλάτη με μασάζ πάνω στην πληγείσα περιοχή.

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

(Citrus Limonum) Οι βοτανικές ιδιότητές του περιγράφονται ως στυπτικό, αντιβακτηριακό και τονωτικό. Το εκχύλισμα λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της καθαρότητας της επιδερμίδας, τη λάμψη και την ελαστικότητά της. Φωτίζει το δέρμα, βοηθάει να επουλωθούν οι ατέλειες και απαλά αφαιρεί τους ρίπους και την υπερβολική λιπαρότητα. Αυτό το εκχύλισμα περιέχει κιτρικό οξύ και βιταμίνες Β και C.

Ριγανη

Ριγανη

Η ρίγανη είναι ένα εκπληκτικό, αρωματικό βότανο που πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες της στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας. Στην Αρχαία Ελλάδα θεωρούταν σύμβολο χαράς και ευτυχίας. Η ρίγανη είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα και είναι μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες πηγές θυμόλης, η οποία είναι εξαιρετική στην καταστροφή των βλαβερών μικροβίων και αυτός είναι ο λόγος που η ρίγανη είναι γνωστή για την αντισηπτική της δράση. Στα προϊόντα μας χρησιμοποιούμε ελληνικό εκχύλισμα ρίγανης.